Masajul thailandez este un masaj terapeutic originar din Asia ce imbina streching-ul cu tehnicile traditionale yoghine si metodele de presiune asupra anumitor zone ale corpului. In traditia asiatica, cele 4 elemente din natura, aerul, apa, pamantul si focul au corespondenta si in organismul uman. Astfel, sistemul respirator si cel de circulatie este reprezentat de aer, sangele de apa, in timp ce pamantul are corespondent scheletul, tendoanele, ligamentele si muschii, iar focul – sistemul digetiv.

Scopul unui terapeut asiatic cu experienta in terapie prin masaj tailandez este echilibrarea elementelor organismului uman amintite mai sus.

Masajul tailandez aduce beneficii majoritatii oamenilor, atat celor care lucreaza la birou si au probleme cu spatele si sciatica, sportivilor care au crampe musculare (tenismani, alergatori, jucatori de golf, etc.), persoanelor cu probleme digestive, dureri de umeri, gat, genunchi si coate, cat si celor care au insomnie, lipsa de concentrare, dureri de cap, stres sau anxietate.